Geschiedenis

Wooncomplex Groot Berg en Dal is ontworpen door de Rotterdamse architect Harry Nefkens en bestaat uit 131 appartementen. De officiële opening heeft in mei 1973 plaatsgevonden. 

Grand Hotel Groot Berg en Dal

Op het terrein, bestaande uit ruim 52.000 m2 weelderig begroeid gebied, stond eerst het Grand Hotel Groot Berg en Dal. Eind jaren zestig kwam het terrein in handen van bouwonderneming Bredero uit Utrecht. Na afbraak van het hotel is in 1971, in opdracht van Bredero, gestart met de bouw van het appartementen complex.

Van vier naar vijf woonblokken

Aanvankelijk kende het wooncomplex 126 appartementen, verdeeld over vier woonblokken. Later is door de samenvoeging van enkele hotelkamers in het ‘Servicegebouw’ nog een nieuw blok met appartementen toegevoegd. Deze staan nu bekend als de terraswoningen.

Huidige complex

Naast de genoemde terraswoningen zijn er appartementen met twee, drie, vier en zelfs vijf kamers. De meeste appartementen hebben een eigen garage en berging. Voor uw gasten zijn eventueel logeerkamers beschikbaar. In het centrale gedeelte bevinden zich de receptie, het restaurant, de keuken en de Tuinzaal met bibliotheek. De verschillende woonblokken en het centrale gedeelte zijn onderling verbonden, zodat u via de gangen overal kan komen. Ook zijn er 8 personenliften aanwezig in het complex.

Locatie

Zoals gezegd is het complex gebouwd op een weelderig begroeid bosterrein. Dat terrein ligt ook nog eens op een prachtige locatie in Berg en Dal. Meer informatie over de fantastische ligging kunt u lezen op onze pagina Ligging en Omvang.