Geschiedenis

Service appartementen

Wooncomplex Groot Berg en Dal bestaat uit een groot aantal service appartementen die zijn ontworpen door de Rotterdamse architect Harry Nefkens. De eerste appartementen zijn in 1972 in gebruik genomen. Op 1 januari 1973 is gestart met de volledige serviceverlening, waarna in mei van dat jaar de officiële opening heeft plaatsgevonden.

Grand Hotel Groot Berg en Dal

Op het terrein, bestaande uit ruim 50.000 m2 weelderig begroeid gebied, stond eerst het Grand Hotel Groot Berg en Dal. Eind jaren zestig kwam het terrein in handen van bouwonderneming Bredero uit Utrecht. Na afbraak van het hotel is in 1971, in opdracht van Bredero, gestart met de bouw van het service appartementen complex.

Van vier naar vijf woonblokken

Aanvankelijk kende het wooncomplex 126 appartementen, verdeeld over vier woonblokken. Op de situatietekening is dit nog goed te zien. Later is door de samenvoeging van enkele hotelkamers, die op de situatietekening staan aangeduid als ‘Servicegebouw’, nog een nieuw blok met service appartementen toegevoegd. Deze staan nu bekend als de terraswoningen.

Huidige complex

Naast de genoemde terraswoningen zijn er verschillende service appartementen met twee, drie, vier of zelfs vijf kamers. Ook zijn er twee studio’s, logeerkamers,  garages en bergingen. In het centrale gedeelte zijn de receptie, het restaurant, de keuken en de Tuinzaal met bibliotheek ondergebracht. Een gangenstelsel verbindt de verschillende woonblokken onderling en met het centrale gedeelte. Ook zijn er 8 personenliften aanwezig in het complex.

Locatie

Zoals gezegd is het complex gebouwd op een weelderig begroeid terrein. Dat terrein ligt ook nog eens op een prachtige locatie in Berg en Dal. Meer informatie over de fantastische ligging kunt u lezen op onze pagina Ligging en Omvang.

x
Wij vragen u het bezoek aan onze bewoners op Groot Berg en Dal te beperken. Als u verkouden bent en/of koorts heeft, bent u niet welkom.