Intercom, alarmering en zorg

Modern digitaal netwerk

Voor het inroepen van hulp hebben wij een modern digitaal netwerk, waarin zorgalarmering, video-intercom en een brandalarmsysteem zijn geïntegreerd.

Thuiszorg op eigen terrein

Groot Berg en Dal biedt onderdak aan een Zorg en Aandacht Team (ZAT) van Thuiszorg Groot Gelre. Als een bewoner een alarm afgeeft, reageert een ZAT medewerker door een spreek/luisterverbinding tot stand te brengen. De ZAT medewerker bespreekt met de bewoner wat de aard van de alarmering is. Op basis daarvan wordt adequate actie ondernomen.

Permanente alarmopvolging

Als een alarm binnenkomt bij ZAT, maar de alarmerende bewoner is niet in staat om te praten, dan gaat de ZAT medewerker direct naar het appartement van de bewoner toe. Dat geldt ook als de spreek/luisterverbinding niet tot stand komt. Het is voor u dus een groot voordeel dat ZAT een permanent kantoor op Groot Berg en Dal heeft. ZAT medewerkers zijn snel ter plaatse.

24 uurs zorg

Groot Berg en Dal biedt u via Thuiszorg Groot Gelre 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg. U kunt hier zorgeloos en veilig ouder worden. Het papierwerk wordt u uit handen genomen door de zorgcoördinator (zie hierna).

Zorgcoördinator

De zorgcoördinator van Thuiszorg Groot Gelre is elke werkdag aanwezig. De coördinator kan u helpen met het regelen van reguliere zorg, verpleging of mantelzorg. Samen met u brengt de coördinator uw zorgbehoefte in kaart en helpt u bij het vinden van financiering. Indien nodig of gewenst kan de coördinator 24 uurs privézorg voor u regelen.

Medische diensten

De huisarts, tandarts en fysiotherapeut bevinden zich op loopafstand van het wooncomplex. Wekelijks komt de trombosedienst langs om bloed te prikken. Indien gewenst laten we een keer per jaar een arts langskomen voor de griepprik.

Kosten voor alarmering en zorg

De kosten voor alarmering en zorg komen over het algemeen ten laste van de individuele bewoner. Kijk op de pagina Kosten alarmering en zorg voor de juiste tarieven.