Intercom, alarmering en zorg

Hulp inroepen

Voor het inroepen van hulp hebben wij een modern digitaal netwerk, waarin zorgalarmering, video-intercom en een brandalarmsysteem zijn geïntegreerd.

24-uurs alarmeringsdienst

Groot Berg en Dal heeft een eigen 24-uurs alarmeringsdienst. Als een bewoner een alarm afgeeft, reageert de alarmeringsdienst medewerker door een spreek/luisterverbinding tot stand te brengen. Deze medewerker bespreekt met de bewoner wat de aard van de alarmering is. Op basis daarvan wordt adequate actie ondernomen.

Permanente alarmopvolging

Als een alarm binnenkomt bij de 24-uurs alarmeringsdienst, maar de alarmerende bewoner is niet in staat om te praten, dan gaat de medewerker direct naar het appartement van de bewoner toe. Dat geldt ook als de spreek/luisterverbinding niet tot stand komt. De 24-uurs alarmeringsdienst is voor onze bewoners dan ook een hele geruststelling.

24-uurs zorg

U kunt zorgeloos en veilig ouder worden op Groot Berg en Dal. Via een thuiszorgorganisatie naar keuze, ontvangt u de zorg die u nodig heeft. Indien gewenst 24 uur per dag en 7 dagen per week. U beslist zelf met welke thuiszorgorganisatie u een contract wilt afsluiten. Wel kan de alarmeringsdienst medewerker u in contact brengen met een thuiszorgorganisatie. Bijvoorbeeld met de ZZG zorggroep die in permanente verbinding staat met de huisartsen en andere zorgverleners in de buurt.

Zorgcoördinator

Voor het aanvragen van de benodigde indicaties kunt u de hulp inschakelen van de zorgcoördinator van de thuiszorgorganisatie van uw keuze. Deze zorgcoördinator kan u helpen met het regelen van reguliere zorg, verpleging of mantelzorg. Samen met u brengt de coördinator uw zorgbehoefte in kaart en helpt u bij het vinden van financiering. Indien nodig of gewenst kan de coördinator 24-uurs privézorg voor u regelen.

Medische diensten

De huisarts, tandarts en fysiotherapeut bevinden zich op loopafstand van het wooncomplex. Wekelijks komt de trombosedienst langs om bloed te prikken. Indien gewenst laten we een keer per jaar een arts langskomen voor de griepprik.

Kosten voor alarmering en zorg

De kosten voor alarmering en zorg komen over het algemeen ten laste van de individuele bewoner. Kijk op de pagina Kosten alarmering en zorg voor meer informatie.