24-uurs alarmering en thuiszorg

Voor het inroepen van hulp hebben wij een modern digitaal netwerk, waarin zorgalarmering, video-intercom en een brandalarmsysteem zijn geïntegreerd.

24-uurs alarmeringsdienst

Groot Berg en Dal heeft een eigen 24-uurs alarmeringsdienst. Als een bewoner een alarm afgeeft, reageert de alarmeringsdienst medewerker door een spreek/luisterverbinding tot stand te brengen. Deze medewerker bespreekt met de bewoner wat de aard van de alarmering is. Op basis daarvan wordt adequate actie ondernomen.

Als een alarm binnenkomt bij de 24-uurs alarmeringsdienst, maar de alarmerende bewoner is niet in staat om te praten, dan gaat de medewerker direct naar het appartement van de bewoner toe. Dat geldt ook als de spreek/luisterverbinding niet tot stand komt. De 24-uurs alarmeringsdienst is voor onze bewoners dan ook een hele geruststelling.

Thuiszorg

Groot Berg en Dal is geen zorghotel, maar een luxe appartementencomplex. U woont zelfstandig en kunt zorgeloos en veilig ouder worden op Groot Berg en Dal. Zoals in elke zelfstandige woonsituatie kunt u zelf aanvullende zorg inkopen via een thuiszorgorganisatie naar keuze.

Overige medische diensten

De huisarts, tandarts en fysiotherapeut bevinden zich op loopafstand van het wooncomplex. Wekelijks komt de trombosedienst langs om bloed te prikken. Indien gewenst laten we een keer per jaar een arts langskomen voor de griepprik.

Kosten voor alarmering en zorg

De kosten voor alarmering en zorg komen over het algemeen ten laste van de individuele bewoner. Kijk op de pagina Kosten alarmering en zorg voor meer informatie.