Activiteiten

CultuurClub

Onder deze noemer organiseert een aantal bewoners, samen “de Cultuurcommissie”, regelmatig een aantal culturele en sociale activiteiten. Iedere belangstellende is van harte welkom.
Maandelijks wordt er op donderdagavond een bijzondere film gedraaid, op zondagmiddag is er een muzikaal optreden óf een lezing op donderdag, op woensdagmiddag een gezellig cultuurcafé. Tenminste éénmaal per jaar wordt, bij voldoende belangstelling, een uitstapje of museumbezoek georganiseerd. Dat geldt ook voor een tentoonstelling van eigen werk door bewoners. Alle evenementen worden tijdig aangekondigd op de publicatieborden (gele flyers !) en in het maandelijkse Vesac-bulletin.
Leden van de commissie bieden elke woensdagmiddag gelegenheid tot vrij bridgen, en zo nu en dan een echte bridgedrive. Andere bewoners ontfermen zich over de klaverjassers (op donderdag- middag) en over de maandelijkse leesclub.

Borrel- en koffie uurtje

Elke vrijdagmiddag kunt u even borrelen met medebewoners bij de open haard in het restaurant. Bij mooi weer vindt de borrel plaats op het terras. Verder vindt er eens in de vier weken een koffie-uurtje plaats met de bestuurder, waar u wensen, vragen of bezwaren kunt uiten.

Bibliotheek

In onze mooie Tuinzaal bevindt zich een bibliotheek. De collectie bestaat uit boeken die de bewoners speciaal voor dit doel hebben afgestaan. Het doel ervan is dat zoveel mogelijk medebewoners van de boeken kunnen genieten. U kunt eenvoudig een boek uit de kast kiezen en meenemen om te lezen. Na afloop plaatst u het boek weer terug. Het lenen is gratis.

Bridgen

U kunt elke week komen bridgen. Daarnaast is er ook nog een bridgecompetitie waarvoor u zich kunt aanmelden. De competitie vindt om de twee weken plaats. Informatie over bridgen is vaak te lezen in het Vesac Bulletin.

Vesac Bulletin

Het Vesac Bulletin is het huisblad van Groot Berg en Dal en verschijnt tien keer per jaar. U leest hier allerlei relevante berichten over de vereniging. Vesac staat voor Vereniging van Eigenaars van het Service Appartementen Complex.

Bewegen

Er zijn verschillende manieren om actief bezig te zijn. Zo kunt u elke week deelnemen aan Bewegen op Muziek of een partijtje Jeu de Boules spelen. Verder is er een uitgebreide fitnessruimte waar verschillende apparaten staan om uw conditie mee op peil te houden.

Tuin

Houdt u van tuinieren? Dan kunt u terecht bij de Tuincommissie. Deze groep van vrijwilligers onderhoudt delen van de tuin. De tuincommissie beschikt over een budget voor het aankopen van planten. U hoeft geen ervaren tuinier te zijn, zin in tuinieren en goede wil zijn voldoende.

Eucharistieviering

Eens per maand vindt in ons restaurant een eucharistieviering plaats. Ook zijn er verschillende kerken in de buurt waar u een kerkdienst kunt bijwonen.

Kapper, pedicure en nagelstyliste

U kunt op Groot Berg en Dal wekelijks (op afspraak) terecht voor een behandeling bij de kapper, pedicure en nagelstyliste.